300 g røget lammekølle (røget dyrekølle eller røget mørbrad)
Kompot:
1 spsk extra jomfru olivenolie
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 fed hvidløg
60 g soltørrede tomater
1 spsk frisk rosmarin
2 spsk frisk timian
1 spsk balsamico
1 knivspids salt og 1 knivspids peber
3 tomater
A. Forvarm ovnen på 150°C.
Varm den røgede lammekølle op sammen med en anelse vand i en gryde med låg. Tag den op og læg den til side.
B. Kompot: Varm olien op ved medium varme i en pande og steg hakket rødløg 1 min.
Tilsæt hakkede peberfrugter og hvidløg og steg videre i 2 min.
Tilsæt soltørrede samt friske tomater, rosmarin, timian, balsamico samt salt og peber efter behag.
Lad det simre videre ved svag varme endnu 10 min.
C. Kompotten serveres straks med lune, tynde stykker røget lammekølle.
Tips: Pynt med friske tyttebær. Eller server retten med mangofrugtstykker og en hvid crèmefraiche sauce, med lidt fintrevet peberrod i.
En rigtig god tomatsalat kunne også være godt tilbehør.
Hvis du vælger at servere røget mørbrad, så brug godt med krydderurter - f.eks purløg eller basilikum.
--