4 lammehjerner
2 lammetunger
1 lime
4 artiskokker
1 citron
½ dl eddike
groftskårne grønsager efter smag(gulerod, porre, selleri, løg) i alt 100 g
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl cultura
evt. lidt blandet salat til pynt
Lammetungerne koges møre i vand tilsat løg og lidt hele peberkorn.
De skal have 20-25 min.
Flås og trækker i den varme lage indtil servering.
Lammehjernerne udvandes godt under rindende vand og pocheres i vand tilsat eddiken og de blandede grønsager.
De skal have 10 min.
Artiskokkerne koges møre ca 30 min, i letsaltet vand tilsat citronen skåret i halve.
Stokken knækkes af, bladene pilles fra og bundene skrabes rene,
Skær en glat flade, lammehjernerne kan ligge på.
cremefraiche og cultura røres sammen og smages til med revet limeskal (der først er blancheret) samt lidt af limesaften.
Lammetungerne skæres i tynde skiver på langs, der lægges som en vifte på tallerkenerne.
Herpå sættes artiskokbunde med pocherede lammehjerner ovenpå.
Hjernerne maskers med limecremen, og der kan evt. garneres med salatblade
Brød kan serveres til