(Lucullus-æg med Oscietre-kaviar og krydderurter)
(10 personer)
1 kg grønne asparges
10 store hønseæg
2 bdt persille
½ kg kartofler
¼ l piskefløde
2 bl. gelatine
1 hummer a 800 gram
1 l kraftig hummerfond
16 bl. gelatine
salt, peber
Oscietre-kaviar
Kørvel
1. De grønne asparges koges, væden hældes fra, og de blendes.
2. Persillen blancheres og blendes.
3. Kartoflerne skrælles, koges og moses.
4. Hummeren koges i 14 minutter, skallerne bruges til hummerfond.
Kødet skæres i pæne skiver.
5. Æggene tømmes for blomme og hvide.
Den hvide hinde tages ud af skallen.
6. De blendede asparges, persillen og de mosede kartofler blandes sammen med den letpiskede fløde og de 2 blade gelatine.
Smages til med salt og peber.
7. De 16 blade gelatine opløses i hummerfonden, der stilles til afkøling, såden stivner.
8. Hvert æg fyldes på følgende måde: "grøn" mousse, hummer kød, hummergele, kaviar, atter" grøn" mousse og endelig pyntes med kaviar og en gren kørvel.
Toppen af ægget sættes på skrå.
Smørristede toast skåret i bjælker serveres til.