250 g frosne kyllingelevere
25 g smør
1 dl portvin (Tawny)
100 g blødt smør
1 dl piskefløde
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Portvinssky:
3 blade husblas
2 dl portvin (Tawny)
pynt med brøndkarse
Tø kyllingeleveren op og fjern evt. hinder.
Tør leverne godt og brun dem i gyldent smør i en pande i ca. 3 min.
De skal være rosa indeni.
Tag leverne op og kog panden af med portvin.
Afkøl pandesky og lever lidt.
Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør sammen til en jævn masse.
Pisk fløden stiv og vend den i leverblandingen.
Tilsæt salt og peber og hæld moussen i en skål eller form og lad den stå tildækket og koldt til næste dag.
Portvinssky:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Bring portvinen til kogepunktet.
Tag husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblasen i den varme portvin.
Lad skyen stå koldt til den er stivnet.
Anret ved serveringen mousse og hakket portvinssky på portionstallerkener.