En dejlig kombination der også kan serveres i tarteletter som forret
2 kyllinger a 1200 g
3 porrer
2 skalotteløg
1 kvist timian
10 hele peberkorn
500 g champignon
smør
saften af ½ citron (evt. se tips)
2 spsk hvedemel
2 æggeblommer
Kyllingerne bringes i kog i letsaltet vand med porrer, skalotteløg, timian og peberkorn.
Simrer til de er møre - ca. 3 kvarter.
Champignon skives og dampes på en pande i 1 spsk smør tilsat citronsaften og en smule af suppen fra kyllingen.
Suppen fra kyllingerne sies.
I en kasserolle afbages 2 spsk hvedemel i ca. 2 spsk smør.
Heri piskes nok af suppen fra kyllingerne til en lys og let sauce.
Den smages til og simrer i 5-8 minutter.
Ben og skind fjernes fra kyllingerne, og kødet lægges på et forvarmet fad.
Champignon hældes i saucen.
Æggeblommerne piskes i den hede, men ikke kogende sauce, der til sidst hældes over kødet.
Serveres med små faste kartofler og gerne små salte kiks.
Tips: Citronen bleger svampene og smager kraftigt igennem. Jeg undlader citron næste gang.