Asiatisk for 4.
1 styk frisk ingefær (tommelfingerstor)
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 økologisk citron
1 spsk karrypasta (fås i asiatiske butikker)
4 kyllingebrystfileter (godt 150 g hver)
2 spsk smør
2-3 spsk sojasauce
1 dåse kokosmælk (400 g)
1 knsp sukker, salt
Ingefær, løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Riv citronen, pres saften.
Rør det hele sammen med karrypasta.
Kyllingebrystfileterne skæres i 1 cm brede strimler.
Varm smørret op i en stor pande eller i en wok.
Kom kyllingestrimlerne i, steg dem ved kraftig varme på alle sider og tag dem op igen.
Hæld fedtet fra, bortset fra en ganske tynd fedtfilm.
Hæld sojasauce i, lad det koge op et øjeblik og skrab stegerester væk fra panden.
Løft lidt op i det tykke lag "skind" ovenpå kokosmælken, rør halvdelen af mælken i og gem resten til senere.
Nu skal karrypastaen også røres i.
Lad det snurre ved svag varme i 1-2 minutter - og husk at røre.
Krydr med 1 knsp sukker og hæld kokosmælken i lidt efter lidt.
Bland citronsaften i.
Til allersidst tilsættes den sidste sjat kokosmælk.
Så kommes kyllingekødet endnu en gang på panden.
Krydr med salt og lad det blive rigtig varmt.
Server med ris.
kj pr. portion: 1300