1,5 kg kanin
700 g frisk magert flæsk
4 fed hvidløg
200 g fedt
1 tsk timian
15 g salt pr. ½ kg
peber
For- og bagben skæres af kaninen, og ryggen deles i 4 stykker.
Flæsket skæres i terninger.
Kom fedt, flæsketerninger, timian og hvidløg i en tykbundet gryde.
Når fedtet er smeltet, tilsættes kaninstykkerne som gyldnes let.
Hæld to glas vand i gryden og lad det koge med låg på over meget svag ild i 4 timer.
Fjern benene til slut.
Trævl kødet op med en gaffel og kom grydens indhold i en eller flere postejforme.
Rilettes nydes med godt brød og rødvin.
De kan holde sig længe i køleskabet, hvis man husker at holde overfladen forsegle med smeltet fedt.
Tips:
Rilettes er et gammelt fransk ord, der betyder "små stykker kød hakket fint". Man kan lave rillettes af kanin, men de kan også tilberedes af svinekød og fedt, de kan også laves på and. Det er en specialitet fra egnen omkring Le Mans og Tours i Vestfrankrig.