Serveres som frokostret med rugbrød eller surbrød, smør og evt. røræg eller rævesauce samt karse eller purløg. Kan også serveres med salat, majs og ærter
# Ingredienser til gravad mørbrad
1 svinemørbrad
1½ spsk salt
½ spsk sukker
1 tsk tørret dild
1 tsk tørret merian
8 knuste enebær
saften af 1 citron
1 spsk olie
*
Sådan laver du gravad mørbrad:
Mørbraden afpudses godt og gnides på alle sider med en krydderblanding af salt, sukker, merian, dild og enebær.
Den lægges i en skål eller i en frysepose, der lige akkurat passer i størrelse og overhældes med citronsaft pisket sammen med olie.
Stilles i køleskabet i 2 dage, idet den vendes fra tid til anden.
Efterhånden dannes lage.
Den kan fryses, hvis den ikke skal bruges straks.
Serveres som frokostret med rugbrød eller surbrød, smør og evt. røræg eller rævesauce samt karse eller purløg. Kan også serveres med salat, majs og ærter og en god estragon sauce/dressing.
Et friskt alternativ er rugbrød med pocheret æg, måske til påskefrokosten.