4 Personer
Gnocchi:
1 ½ kg græskar
salt og peber
1 æg
2 æggeblommer
4-10 spsk hvedemel
Svamperagout:
1 kg friske skovsvampe (fx. morkler, kantareller og rørhatte)
4 spsk olivenolie
salt og peber
50 g smør
Skræl græskaret og befri det for kerner. Skær kødet i mindre tern. Ternene lægges i gryde ved svag varme uden tilsætning af fedtstof eller vand. De steges ved meget svag varme og uden låg til al væden er fordampet. Massen skal være meget tør. Lad det herefter køle af og smag til med salt og peber.
Græskarmassen lægges i food-processor sammen med æg og æggeblommer. Pureres til en glat masse. Tilsæt derefter så meget hvedemel, til massen ligner dej. Smag til med salt og peber.
Bring en stor gryde tilsat salt i kog. Med 2 skeer formes boller og disse lægges forsigtigt i det kogende vand. Skru ned for varmen og kog dem 5 minutter eller til de ligger i overfladen af vandet. Læg dem herefter i en si til afdrypning.
Svampene renses og steges i olien. Krydres med salt og peber. Anret sammen med græskar-gnocchi.