12-16 friske jomfruhummere eller
1 pakke frosne hummerhaler
olie til friturestegning
citron
1 æg
rasp
3 spsk olivenolie
Frituredej:
125 g hvedemel
1 knsp salt
1 ½ dl lunkent vand
1 æggehvide
Bræk skallerne af jomfruhummerne og tag kødet ud af halerne.
Dryp lidt citronsaft og salt på. Frosne hummerhaler optøes i en sigte.
Vend hummerhalerne i sammenpisket æg og derefter i rasp.
Eller dyp dem i frituredej af hvedemel, der røres sammen med olie, salt, vand og en stivpisket æggehvide.
Varm olien op i en gryde til den syder om den svovlfri ende af en tændstik.
Læg et passende antal hummerhaler i gryden, så de svømmer frit og ikke rører hinanden.
Steg 3-4 min., tag hummerhalerne op med hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres varme med citronsnitter og evt. med tartansauce, der røres af ca. 100 g mayonnaise, citronsaft, hakket persille, finthakket syltet agurk, hakkede kapers, en smule fintreven citronskal og salt og peber efter smag.