Dette er en hurtig lille delikatesse, som er ideel at sætte
på bordet når du får uventet besøg eller I vil hygge jer lidt med lidt lækkeri •
Beregn 50-60 g camembert pr. portion • Det bedste resultat får du med en ost
med højt fedtindhold.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 5-8 min. 4 Portioner
# Råvarer til Friteret camembert:
2 faste camembert oste (á 125 g)
4 spsk hvedemel
1 stort æg
60 g rasp
2½ dl olie
1 bundt persille
3 skalotteløg
1 spsk smør eller margarine
300 g frosne usødede hindbær
2 spsk balsamvineddike
¼ tsk sukker
salt, hvid peber
*
Fremgangsmåde:
1 Begynd med hindbærsaucen. Pil løgene og hak dem fint.
Smelt fedtstoffet i en gryde og svits løgene.
Tilsæt de frosne hindbær.
Læg låg på og lad bærrene optø ved svag varme.
Rør eddiken i. Smag til med salt, peber og sukker.
Lad det koge ca. 5 min. Køl af.
2 Hæld mel, sammenpisket æg og rasp op i hver sin skål.
3 Del camembertostene i halve.
Vend osten først i melet, så i ægget og til slut i rasp.
Tryk paneringen let til og ryst det overflødige rasp af.
4 Opvarm olien i en lille kasserolle/gryde.
Friter osten 5-8 min, til den er gylden.
Vend ostene en gang.
Tag dem op med hulske og lad dem løbe af på køkkenrulle.
Friter persillen (se Tips & råd).
5 Anret på tallerkener og garner med hindbærsauce og
persille.
Server gerne med brød og en god salat til.
Tips & råd
Friteret persille: Skyl persillen og dup den helt tør. Klip
stilkene af.
Friter hastigt (kun nogle få sekunder) i den varme olie.
Variation: Læg skiver af camembert på ristet brød og
gratiner i ovnen.
Server hindbærsaucen til.
PR. PORTION: Kalorier 587 = Kilojoule 2476
Kulhydrat 27 g Protein 19 g Fedt 45 g (69%) Fibre 5 g