200 gram kæmperejer (kinarejer) eller krebsehaler
olie til friturestegning
Frituredej af:
2 dl hvedemel
2 dl øl
Sauce af:
100 gram friske champignoner
¼ porre
1 spsk olie
3 dl grønsagsbouillon
2 tsk kartoffelmel
1 ½ tsk kinesisk soya
Pisk hvedemel og øl sammen.
Stil blandingen til hævning i køleskabet i ca. 3 timer.
Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver.
Rens, skyl og skær porren i tynde strimler.
Svits champignon og porre i olie i en kasserolle uden at det tager farve.
Bland kold bouillon med kartoffelmel og soya.
Pisk det sammen med champignon og porre og lad det koge et par minutter.
Pil rejerne. Varm olien op i en kafferolle.
Dyp rejerne i frituredejen og kog dem i fritureolien til de er gyldne.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Server rejerne straks sammen med saucen.
Som tilbehør kan fx serveres løse ris og soya.