30 friske jomfruhummer
10 spsk friskreven kokosnød
hvedemel
½ l. friture olie
Marinade:
2 dl limesaft
1 spsk karry
½ tsk stødt ingefær
½ tsk salt
Frituredej:
2 tsk bagepulver
150 gram fint majsmel
60 gram hvedemel
2 ½ dl mælk
1 ½ dl kokosmælk (fra dåse)
4 tsk olie
½ tsk salt
Skyl jomfruhummerne under rindende koldt vand.
Vrid halerne fra hovederne. Klip undersiden af halen
med en saks og pil forsigtigt kødet ud.
Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
Rør ingredienserne sammen til marinaden. og læg halerne i og lad dem marinere 1 – 2 timer i køleskabet.
Rør bagepulver, majsmel og hvedemel sammen.
Rør mælk og kokosmælk i lidt ad gangen, sammen med olie og salt og rør det til en lind dej.
Lad det stå og hvile i ca. 15 minutter.
Tag jomfruhummerhalerne op af marinaden og lad dem dryppe af.
Varm friture olien i en tykbundet gryde til 180ºC.
En franskbrødsterning på 1 cm. skal blive gyldenbrun på 1 minut.
Vend halerne i hvedemel og dyp dem en ad gangen i frituredejen.
Rul dem i kokos og kom dem i frituren, højst 4 – 5 stk ad gangen.
Lad dem stege, til de er gyldne, ca. 3 minutter.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Tips: Hold jomfruhummerhalerne varme i en varm ovn med ovndøren på klem.
Server dem som forret med en dip af yoghurt, krydret med hvidløg, karry og stødt ingefær, samt en grøn salat til.