750 g forskellige skaldyr
400 g fine ærter
friske grønne asparges
250 g cherrytomater
750 g gulerødder
1 bdt persille
1 fl hvidvin
10 blade husblas
salt
1 randform
Dressing:
rød kaviar
½ l cremefraiche 9%
dild
Alle grønsager gøres i stand.
Gulerødderne skæres i tern og koges i hvidvinen i 15 minutter. Salt tilsættes når det koger. Asparges koges i gulerodshvidvinen, al væden sies fra og stilles til afkøling.
Ærterne blancheres.
Kødet pilles af fisken i pæne store stykker.
Tomaterne skæres i fine skiver.
Husblassen sættes i blød i 5 minutter i vand, så det er dækket. Efter ca. 5 minutter vrides husblassen for vand og smeltes i gulerodsvæsken i et vandbad og blandes derefter sammen med resten af væsken. Hæld lidt af det i randformen, hvor det skal stivne. Alle de istandgjorte ingredienser lægges lagvis i i det mønster der passer dig fx: tomatskiver, persille, ærter, asparges, ørred og til sidst gulerødder. Væsken hældes over til alt er dækket.
Formen stilles koldt i 5–6 timer eller til den er stivnet. Kan med stor fordel laves dagen før servering.
Alle ingredienser til dressing blandes og lægges i hullet i randen, der nu er vendt ud på et fad.. Til sidst pyntes med kaviar. Resten hældes i en skål og serveres til
--