200 g torskefilet
200 g jomfruhummerhaler
400 g fiskefond
1 løg
2 fed hvidløg
Olie
¼ rød chili
1 rød peberfrugt
Saft af 2 appelsiner
1 dl hvidvin
2 tsk tomatpure
1 knivspids safran eller gurkemeje
frisk basillikum
2 stk forårsløg
Løg og hvidløg hakkes og svitses på en pande i lidt olie.
Tilsæt hakket chili og peberfrugt samt skallerne fra jomfruhummerhalerne, og svits det hele i ca. 2 min.
Tilsæt tomatpure, safran, frisk basilikum, appelsinsaft, hvidvin og fiskefond, lad det simre i ca. 30-45 min.
Ministronen sigtes og tilsættes snittet forårsløg, der er blanceret i kogende vand i ca. 1 min. Minestronen er nu klar.
Torskefileten udbenes og skæres i mindre stykker.
Krydres med salt og peber og steges på en pande i ca. 1 –2 minutter på hver side, afhængig af tykkelse.
Tarmene på jomfruhummerhalerne fjernes, og halerne koges i saltet vand i ca. 45 sek., til de er blevet hvidlige i kødet.
Hæld minestronen i en dyb tallerken, placér torsk og jomfruhummerhaler heri, og pynt evt. med basilikumblade.