240 g røget hellefisk
Æggestand
2 dl letmælk
200 g past. æggehvider
120 g past. æggeblommer
margarine
salt
fillodejskurve:
½ pakkefillodej
olie eller smør til pensling
Flødeosten:
200 g flødeost naturel
¾ bdt purløg
Salt
Peber
Salaten:
½ stk egeløvsalat
½ stk escarolsalat
8 skiverfranskbrød
40 g smør
Pynt
Dild
purløg
Æggestand:
Past. æggeblommer og æggehvider piskes med mælk og salt, hældes i forme, der er sprøjtet med margarine. Sættes i ovnen i vandbad ved 110 C. i ca. 50 minutter.
fillodejskurve:
fillodejen skæres ud i passende størrelser ( 4 lag til hver kurv), pensles med olie eller smør og lægges over smurte skåle i ønsket størrelse, bages i ovnen ved 170 C. i ca. 10 minutter. Stilles til afkøling.
Flødeosten:
Flødeosten røres lind med fløde, salt, peber og purløg, til den kan sprøjtes.
Hellefisken:
Hellefisken skæres i passende skiver, så den kan foldes til kræmmerhuse, fløde- osten sprøjtes i kræmmerhusene med en rillet tyl, stilles på køl.
Salaten:
Egeløvsalaten plukkes.
fillodejskurven arengeres med foledehellefisk med en klat flødeost og salat, æggestanden serveres til. Pynt med dild og purløg