4 couverter.
fillodejskurv serveret med blandet salat, kræmmerhuse af røget hellefisk og flødeost, dertil æggestand og brød og smør.
240 g røget hellefisk
½ pakke fillodej
200 g flødeost naturel
¾ bdt purløg
2 dl letmælk
200 g past. æggehvider
120 g past. æggeblommer
½ stk egeløvsalat
½ stk escarolsalat
8 skiver franskbrød
40 g smør
salt, peber og dild
Æggestand: Past. æggeblommer og æggehvider piskes med mælk og salt, hældes i forme, der er sprøjtet med margarine. Sættes i ovnen i vandbad ved 110 C. i ca. 50 minutter.
fillodejskurve: fillodejen skæres ud i passende størrelser ( 4 lag til hver kurv), pensles med olie eller smør og lægges over smurte skåle i ønsket størrelse, bages i ovnen ved 170 C. i ca. 10 minutter. Stilles til afkøling.
Flødeosten: Flødeosten røres lind med fløde, salt, peber og purløg, til den kan sprøjtes.
Hellefisken: Hellefisken skæres i passende skiver, så den kan foldes til kræmmerhuse, fløde- osten sprøjtes i kræmmerhusene med en rillet tyl, stilles på køl.
Salaten: Egeløvsalaten plukkes.
Purløg til pynt hakkes.