Fennikel-melon-salat
Rå fennikel i salat? De sunde knolde med den typiske anissmag passer perfekt til vandmelon og parmaskinke!
1 fennikel à 650 g
salt, peber
1 spsk hakket frisk basilikum
2 tsk citronsaft
2 spsk (oliven)olie
600 g vandmelon
8 skiver parmaskinke
peber
*
A. Fennikel gøres i stand og høvles i så tynde strimler som muligt.
B. De blandes i en skål med salt, peber og hakket frisk basilikum og æltes kraftigt 2-3 minutter.
2 tsk citronsaft og 2 spsk olie tilsættes.
Lad det trække 10 minutter.
C. I mellemtiden skrælles vandmelonen og kernerne fjernes så godt som muligt.
Melonen skæres i terninger. De blandes med fenniklen.
8 skiver parmaskinke lægges på 4 tallerkener og læg salaten ved.
Drys med lidt peber.
Pr. portion: 9 g protein, 7 g fedt, 6 g kulh. = 139 kcal 580 kj
Jordbærsuppe, kold, med croutoner
En lækker kombination: søde jordbær og krydret basilikum. Prøv denne helt anderledes suppe
1 kg jordbær
2 dl rød druesaft
1 knsp stødt kanel
100 g sukker
3 spsk citronsaft
200 g brioche (ell. andet ristebrød)
50 g smør
1 brev vaniljesukker
8 stilke basilikum
*
A. Alle jordbær skylles, gøres i stand og skæres i kvarte.
600 g jordbær pureres fint med 2 rød druesaft, 1 knsp stødt kanel, 100 sukker og 3 spsk citronsaft.
400 g jordbær skåret i kvarte blandes i.
Lad det stå et koldt sted i 2 timer.
B. Brioche skæres i store terninger.
Lad 50 g smør smelte på en sliplet-pande, til det er skummende og rist brødterningerne gyldne i det ved svag varme.
Tilsæt 1 brev vaniljesukker og lad det smelte et øjeblik.
Nip bladene af 8 stilke basilikum og skær dem i strimler.
Bland dem med brødterningerne, kom dem på den iskolde suppe og server den straks.
Pr. portion: 5 g protein, 24 g fedt, 83 g kulh. = 590 kcal - 2470 kj