Denne proteinrige ret er en sund forret. Den ser dejligt landlig ud, når den serveres på terracotta-tallerkener.
1 kg fava-bønner
3 spiseskefulde olivenolie
3-4 hakkede forårsløg
100 g Parma- eller Serranoskinke, skåret i strimler
Salt og peber efter behag
1 spiseskefuld friskhakket persille som pynt
Afskal bønnerne og læg dem i en gryde med saltet, kogende vand.
Lad dem koge i 5-10 minutter, indtil de er møre.
(Kogetiden for fava-bønner afhænger af deres størrelse - jo større, de er, jo længere kogetid).
Pas på, de ikke får for meget.
Hæld vandet fra og sæt dem til side.
Hvis der bruges store bønner, så fjern skindet fra hver bønne, når de har kogt.
Varm olien i en gryde og sauter forsigtigt forårsløgene i 1-2 minutter, indtil de er bløde.
Tilsæt prosciutto-strimlerne eller skinken til gryden med skalotteløgene og lad blandingen koge i 2-3 minutter under stadig omrøring.
Læg så bønnerne i.
Smag til med friskkværnet peber og lidt salt, hvis det er nødvendigt (prosciutto'en kan være salt nok i sig selv), og lad blandingen koge et par minutter mere under stadig omrøring, indtil bønner og skinke er kogt færdig. Når retten er klar til servering, så fordel bønnerne på 4 terracotta-tallerkener og drys med persille.
Energi: 226 kcal; 19 g protein; 8 g fedt, heraf 1 g mættet; 19 g kulhydrat; 15 g fibre; 253 mg natrium; 61 mg kalcium
Alternativ: Fava bønne salat
Små bløde fava bønner, der er blevt flået og kogt er i sig selv en mættende og velsmagende salat.
De skal bare vendes i Vinaigrette og serveres på salatblade.