Prøv denne dejlige,
velsmagende opskrift på farserede grønsager med en dejlig sauce nage. Retten er
nem at lave, smager fantastisk og passer perfekt til en kølig efterårsaften.
Tilberedningstid:1
time, 30 min. Antal portioner: 4.
# Ingredienser
Tomater:
4 solmodne tomater (og/eller
4 salatløg)
1 hakkede løg
4 fed hakkede hvidløg
1 smule olie
200 g hakket kalv og
flæsk (eller 200 g hakket lammekød)
1 spsk tomatpuré
2 spsk bredbladet
persille
2 spsk reven parmesan
1 æg
salt og peber
1 smule rasp
Løg:
4 salatløg
1 æg
100 g reven gruyere
1 smule rasp
salt og peber
1 spsk herbes de
provence krydderi eller basilikum
2 spsk reven parmesan
SAUCE NAGE
1 zittauerløg
1 gulerod
3 dl hvidvin
1 dl hvidvinseddike
2 stk lauerbærblade
10 stk sorte peberkorn
100 g smør
1 smule salt
1 smule sukker
* Tilberedning
Skær toppen af
tomaterne og udhul dem. Gem indholdet.
Drys dem indvendig med
lidt salt og sæt dem med bunden i vejret, så saften kan løbe fra.
Sautér hakkede løg og
hvidløg på en pande i olie.
Kom det hakkede kød på
panden brun det under omrøring.
Tilsæt indholdet fra
tomaterne samt tomatpuré.
Lad det simre til
kødet er gennemstegt. Hvis det steger tørt, tilsættes lidt vand.
Kom derpå det hele i
en skål, og lad det køle af.
Bland et par spsk
hakket persille og et par spsk reven parmesan i samt et æg.
Bland godt og krydr
med salt og peber.
Hvis farsen virker for
løs, kan man komme lidt rasp i.
Kom farsen i tomaterne
og drys toppen med lidt rasp og revet parmesan.
De fyldte tomater
kommes i et ildfast fad, dryppes med olie og sættes i en 200 °C varm ovn i ca.
30 min.
Serveres varme eller
lunkne med en blandet salat og lidt godt brød til.
Løg:
Skræl salatløgene, og
kog dem i 8-10 minutter i letsaltet vand.
Lad dem køle lidt af,
og skær så toppen af dem, og udhul dem forsigtigt.
Indmaden af løget
hakkes og svitses i lidt olie.
Når det begynder at
blive gyldent, kommes det i en skål og blandes med et æg, den revne gruyere og
rasp til farsen samler sig.
Smag til med salt og
peber og herbes de provence efter smag, og fyld blandingen i løgene. Drys med
rasp og parmesan.
De fyldte løg kommes i
et ildfast fad, dryppes med olie og sættes i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min.
Serveres varme eller
lunkne med en blandet salat og lidt godt brød til.
Sauce nage:
Pil løget, og skræl
guleroden. Snit begge dele fint.
Kom løg og gulerødder
i en gryde sammen med vin, eddike, laurbærblade og peberkorn og bring det i
kog. Kog ned til 1 dl.
Pisk op med smør og
smag til med salt og sukker.
Se alle opskrifter for børnekokke