At dyppe friske grønsager og aromatiske brødstængler i lækre
saucer er en sand fornøjelse! • Kvark og hytteost indeholder meget protein.
Tilberedning 25 min. 6 portioner
# Råvarer til Dipsauce med variation:
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 bundt purløg
1 bundt bladpersille
1 bundt basilikum
1 bæger kvark (250 g)
2 spsk friskpresset citronsaft
1½ dl mager cremefraiche
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
½ tsk paprika
*
Fremgangsmåde:
1 Pil skalotteløg og hvidløg. Hak skalotteløgene fint.
Del peberfrugten og fjern kerner og mellemvægge.
Skyl den og skær den i små tern.
Skyl krydderurterne og striml dem fint.
2 Rør kvark, citronsaft og cremefraiche sammen.
Pres hvidløget i og tilsæt skalotteløg, peberfrugt og
krydderurter. Bland godt.
Smag til med salt, peber og paprika og server med rå
grønsager, grissini eller chips.
Variation:
Dip med tomat og basilikum:
Rør kvarken med 2 spsk olie, 1 spsk citronsaft og lidt salt
og peber.
Skold, flå og tern 2 bøftomater.
Striml et bundt basilikum og rør det i ostecremen sammen med
tomaterne.
Dip med rejer og dild:
1 bæger kvark blandes med 3 spsk fløde og 2 spsk
friskpresset citronsaft til en jævn creme.
Krydr med salt og peber.
Hak 2 bundter dild fint og bland det i sammen med 200 g
pillede og groft hakkede rejer.
Tips & råd
Både kvark og hytteost er egentlig smørbare friskoste.
De fremstilles med forskelligt fedtindhold.
Ostens fedtindhold på emballagen angives på to måder:
a) procent fedt i tørstof eller et +-tal, dvs. den mængde
fedt der er i osten, når man ser bort fra vandet.
b) mængde fedt i 100 g ost.
En tommelfingerregel siger, at der er ca. halvt så meget
fedt i osten som +-tallet siger.
Kvark har et fedtindhold på 5+ og hytteost 20+.
PR. PORTION: Energi: Kcal 181 = kJ 758
Kulhydrat 9 g Protein 23 g Fedt 6 g (30%) Fibre 1 g