salt
1 lille kålrabi (ca. 150 g)
1 stor gulerod
100 g sukkerærter
peber
1 prise sukker
3 spsk hvidvinseddike
1 spsk vindruekerneolie
1 spsk finthakkede basilikumblade
1 spsk hakket purløg
1 kvist dild
En stor gryde med letsaltet vand bringes i kog. Kålrabien skrælles og koges heri ca. 20 min., hvorefter guleroden tilsættes. Efter yderligere 10 minutter tages urterne op og skylles i koldt vand. Sukkerærterne lægges i den varme vand og trækker heri 5 minutter og tages herefter op og skylles under koldt vand.
Til vinaigretten røres salt, peber, sukker og eddike sammen. Olien piskes i sammen med basilikum og purløg.
Kålrabi og gulerod skæres i meget tynde skiver. Endestykkerne skæres i fine tern og blandes i olie-eddike dresssingen. Grøntsagsskiverne anrettes på 2 tallerkner sammen med sukkerærter, grønsagsmarinaden og pyntes tilsidst med dild.