Logo

Blæksprutteringe i beignetdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Blæksprutteringe i beignetdej eller calamares a la romana er tit at finde på de græske og italienske restauranter. Blæksprutterne er gode som en slags tapas forret eller som snacks til gæsterne.

Calamares a la romana - 6-8 personer
 
700 g blæksprutte
1 dl sødmælk
100 g hvedemel
Salt
Olie
Tilbehør: Citronskiver, hakket persille

*
 
Skyl blæksprutten fri for blæk og træk hovedet fra kroppen.
Den bløde indmad vil som regel følge med.
Træk det gennemsigtige ben, "pennen", ud.
Flå forsigtigt det yderste tynde skind af krop og fangarme.
Skyl grundigt og dup tørt.
Skær kroppen i 1 cm tykke skiver og fangarmene i 4-5 cm lange portionsstykker.
Salt blækspruttekødet og lad trække 7-10 minutter.
Paner blækspruttestykkerne i mælk og derefter i rigeligt hvedemel.
Varm olien op i en dyb pande, wok eller friteuse.
Steg blækspruttestykkerne nogle stykker ad gangen, først ½ minut ved kraftig varme pr. side.
Dæmp varmen, når der er dannet skorpe.
Steg derefter stykkerne færdige, ca. 5 minutter på hver side.
Tag blækspruttestykkerne op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
De må ikke ligge oven på hinanden, så bliver paneringen fugtig.
Server straks de sprøde blæksprutter med citron og persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her