Spaghetti:
Durummel
Hvedemel
2-3 æg
salt
Blå frugtfarve
*
Lav et lille bjerg af halvt hvedemel, halvt durummel. Lav et hul midt i - så det ligner en lille vulkan. Hæld æggene og salt i hullet, nu trækker du ligesom melet op i hulet. Til sidst får du en lind dej som du ælter. Dejen skal være glat og elastisk.
Kom ganske, ganske lidt frugtfarve i - i den farve du ønsker.
Lav nogle klumper som du hiver igennem din pastamaskine, hvor du hele tiden folder den stadigt fladere masse. Til sidst har du nogle meterlange strømpelignende plader som du tørrer i fem minutter. Nu indstiller du pastamaskine til den type pasta, du vil lave og knalder dejen igennem. Nu har du for eksempel blå fettucine.
Kog pastaen ganske lidt i en spilkogende vand et par minutter. Den skal være al dente, dvs. "til tænderne" - dvs. konsistensen skal være så den giver tænderne en anelse modstand. Hæld lidt koldt vand over når pastaen er færdig - så klistrer den ikke.
Citronsauce:
Strimlet citronskal (skær de bitre, hvide fra)
1 gram safran, opblødt i vand
Hønsebouillon
Piskefløde
*
Kog citronskallen med lidt hønsebouillon. Snup lidt safran i og hæld piskefløde i til din kvalmegrænse er nået. Serveres varm med pasta ovenpå.
--