ledsaget af artiskok
(4 personer)
800 g torskefilet
4 blade fillodej
1 dl mælk
1 lille bagekartoffel
½ dl piskefløde
1 dl frkræbouillon
50 g vintertrøffel
2 artiskokker
Trøffelolie
30 g groft salt
Salt, peber, olie-eddikedressing, citronsaft
Torsk: Del fileten i ryg og halestykke.
Skær halestykket i grove tern og salt 1 time.
Del rygstykket i 4 flotte stykker og bag dem ved 150ºC i ca. 6 minutter.
Brandade: Kog kartoflen og purér den.
Skyl torsketernene, pochér dem i mælk med lidt trøffelolie og rør det sammen med kartoffelpuré og hakket trøffel.
Lav 4 pakker fillodej fyldt med brandade på størrelse med torskestykkerne.
Steg pakkerne sprøde i olivenolie (ca. 1 minut på hver side) lige før servering.
Artiskok: Tourner artiskokkerne og kog dem co. 15 minutter i saltvand tilsat lidt citronsaft.
Pil bladene af, soigner bundene, halver dem og varm dem i lidt olie-eddikedressing.
Trøffelcréme: Kog fjerkræbouillon ned og legér med piskefløde.
Smag til med hakket trøffel, salt, peber og citronsaft.