400 g grønne eller hvide skrællede asparges
Dressing:
5 cl. vand
5 safrangrene
2 dl olivenolie
2 æggeblommer
1 fed hvidløg
salt
friskmalet hvid peber
Snit aspargeserne i ca. ½ cm tykke skrå stykker.
Dressing: Kog vand og safran ind, til det er næsten tørt. Pres hvidløget ned i gryden og bland olien i; afkøl blandingen. Pisk æggeblommerne sammen med lidt salt i en skål. Tilsæt safranolien under piskning (som til mayonnaise). Smag til med salt og friskmalet hvid peber. Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt en spsk olie. Kom aspargessnitterne i en sigte og dyp dem ned i det kogende vand. Lad aspargeserne koge ca. 1 min., til de er godt sprøde. Tag dem op, dryp dem godt af og læg dem i et klæde, som kan opsuge overskydende væde. Salt evt. lidt. Kom en passende mængde æggedressing i en lun skål og bland de varme asparges deri; fordel aspargeserne i to dybe skåle og servér. Aspargessalaten spises med ske eller gaffel.