Logo

Aspargessalat i safran-æggedressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g grønne eller hvide skrællede asparges

Dressing:
5 cl. vand
5 safrangrene
2 dl olivenolie
2 æggeblommer
1 fed hvidløg
salt
friskmalet hvid peber

Snit aspargeserne i ca. ½ cm tykke skrå stykker.
Dressing: Kog vand og safran ind, til det er næsten tørt. Pres hvidløget ned i gryden og bland olien i; afkøl blandingen. Pisk æggeblommerne sammen med lidt salt i en skål. Tilsæt safranolien under piskning (som til mayonnaise). Smag til med salt og friskmalet hvid peber. Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt en spsk olie. Kom aspargessnitterne i en sigte og dyp dem ned i det kogende vand. Lad aspargeserne koge ca. 1 min., til de er godt sprøde. Tag dem op, dryp dem godt af og læg dem i et klæde, som kan opsuge overskydende væde. Salt evt. lidt. Kom en passende mængde æggedressing i en lun skål og bland de varme asparges deri; fordel aspargeserne i to dybe skåle og servér. Aspargessalaten spises med ske eller gaffel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.868 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her