400 g frosne, optøede rejer med skal
500 g friske, grønne asparges
1 l. vand
1 tsk groft salt
sauce:
1 dl piskefløde
1 dl små dildkvist e
1 ½ dl cremefraiche 38%
2 æggeblommer (str. store )
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g ørredrogn
Pynt:
Dildkviste
Pil de hele rejer. Kom aspargesene i kogende vand tilsat salt og kog dem 2-3 min., efter tykkelse. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Grøn sauce:
Blend piskefløde og dild i ca. 20 sek. Kom cremefraiche i en lille gryde og varm den op til kogepunktet. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Pisk lidt af den varme cremefraiche i æggeblommerne og hæld den derefter tilbage i gryden under stadig piskning. Varm saucen op uden at den koger. Tilsæt den "grønne" fløde og varm saucen igennem. Smag til med salt og peber.
Serveringen:
Anret asparges, rejer og ørredrogn i grupper på portionstallerkener. Server saucen i en skål ved siden af.