Abaloner findes i utrolig mange arter, farver og former Det eneste, de har tilfælles, er at de varierer fra at være sjældne til at være ekstremt sjældne i vor del af verden.
Ligesom kråsen fra fjerkræ, skal musklen i abalonen blødgøres, ellers er den uspiselig. Østers kan evt. erstatte abaloner.
1 aubergine
4 abaloner (øresnegle)
150 g ærter
2-3 dl mælk (med høj fedt%, evt. Gårdmælk)
olie
salt
Ryg mælken i ca. 30 minutter, til den har en god røgsmag.
Pil ærterne ud af bælgen og blanche r dem.
Smut så skallen af ved et lille klem.
Kør ærterne på en blender og spæd med mælken, til en skummende konsistens opnåes.
Smag til med salt.
Skær auberginen i tern af 1 x 1 cm og lad dem trække i salt i 30 minutter.
Steg aubergineternene i olie.
Blødgør abelonerne og steg dem på en rygende varm pande.
Skær abalonen i skiver og anret med auberginetern og ærteskum på 3. tallerken.
Anret: Foie blonde med Sienas jord ... på tallerken 1 (se opskrift)
Anret: Pocheret kylling i Meursault ... på tallerken 2 (se opskrift)
Anret: Abelone a la plaque ... på tallerken 3
Server samtidigt.
Abalone en havsnegl. Det kaldes også øresnegl og havøre. Abaloner lever i varme områder af Stillehavet, i Det Indiske Ocean, og på Europas kyster. Skallen er omtrent øre-formet og har en række af tre til ni små huller nær den ene kant. Den vokser til en længde på mere end 30 cm. Skallen er foret med en iriserende, perle-lignende lag og bruges til at lave perleknapper, det findes også poleret og sælges som en dekoration.
Abalone har en bred fod, som den bruger til at sætte sig på undersøiske skær. Den lever af alger og tang. Der findes omkring 100 arter af abaloner. De mest almindelige nordamerikanske arter er sorte abalone, den grønne abalone, og den røde abalone. De findes langs kysten i Californien og Oregon. De høstes, for deres skal og er spiselige, fra havet og fra kommercielle bedrifter, der specialiserer sig i at dyrke abaloner.
Abaloner hører til familien Haliotidae. Den sorte abalone er Haliotus cracherodii, den grønne, H. fulgens, de røde, H. rufescens.