Italiensk toastbrød med marinerede tomater, svampe og gorgonzola
Marinerede tomater:
6 tomater
1 løg
½ bdt persile
ca. 4 spsk olivenolie
3-4 fed hvidløg
Svampe:
250 g champignoner
100 g andre svampe
3-4 dl piskefløde
2-3 tsk hvedemel
lidt salt
Spinat/Gorgonzola:
200 g frossen spinat
100 g gorgonzola
2 dl piskefløde
lidt salt
3 tynde skiver daggammelt flûtesbrød pr. person.
Brødet bør have en overflade på størrelse med ½ skive franskbrød.
Brødet skæres i tynde skiver gerne lidt på skrå for at gøre skiverne større, ca i ½ cm tykkelse.
Marinerede tomater: Disse kan skæres i fine tern med eller uden skind. løget renses og hakkes fint.
Persillen skylles grundigt og hakkes med det pillede hvidløg.
Det hele blandes sammen med olien og krydres med salt. Hviler ca. ½ time i køleskab.
Svampe: Svampe og champignons renses og skylles grundigt for jord.
Skæres i tynde skiver og ristes i en sauter-pande gyldne.
Lidt hvedemel tilføres og fløden kommes ved. Koges ind og smages til med salt, stilles til afkøling for senere at blive "smurt" på brødskiverne.
Spinat / gorgonzola: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes for stilke.
Er den frossen tøes den op og presses fri for væde. Væden kan evt. bruges senere.
Den friske spinat sauteres under låg i ca. 5 min. afdrypper i en sigte.
I en kasserolle smeltes ost og fløden tilføres, spinaten kommes ved og det hele indkoger lidt ca. 5 min. smages til med salt og stilles til afkøling.
Fyldet smørres på brødet, og toastene stilles på en plade til ovnen.
Bages i 5-7 min. ved 200ºC.
Anrettes på en lun frokosttallerken, 3 forskellige slags på hver.
Pyntes med bredbladet persille.