Påsken ligger ikke på en bestemt dato som julen. Påsken betyder
en lang række fridage, frokoster, påskebryg og måske venter branderten forude. Vi
bruger helligdagene til at mødes med familie og venner, spise god mad ...
Laksereder
4 ret tykke skiver formfranskbrød
smør
150-200 g røget laks
4 æggeblommer
salatblade
friskkværnet peber
*
Skær skorperne brødskiverne og skær hjørnerne af.
Vend dem hurtigt i rigeligt ganske let brunet smør på panden.
Belæg dem med laks og lav en fordybning i midten af hver.
Lad forsigtigt 1 æggeblomme glide ned i hver.
Anret dem portionsvis på salatblade og kværn peber over.
Påskekylling
#
1½ spsk olie
1 løg
1 fed hvidløg
500 g spinat
1 spsk hakkede, saltede jordnødder
salt og peber
1 skive franskbrød
100 g mild, fed ost
2 friskslagtede kyllinger a ca. 800 g
smør eller margarine
1,5 dl rødvin
2 spsk hvedemel
Tilbehør: Løse ris
*
Varm olien op og svits de finhakkede løg og hvidløg let.
Tilsæt den skyllede, afdryppede spinat og lad den falde sammen.
Vend den godt, læg låg på og lad det stå 2 minutter.
Tag gryden af varmen og rør jordnødderne i.
Smag til med salt og peber og tilsæt den smuldrede franskbrødskrumme og osten i fine terninger.
Fyld det i kyllingerne og luk med grillnåle.
Smør kyllingerne godt med smeltet smør eller margarine og læg dem i et stort, ildfast fad.
Steg dem i ca. 1 time ved 225°C.
Hæld skyen fra og kog den igennem med rødvin og 1-1,5 dl vand.
Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og jævn saucen med en smørbolle af 1½ spsk smør eller margarine og hvedemel.
Skær kyllingerne for, anbring dem på opvarmet fad og server dem med saucen og løse ris.
Rabarber i cassisgelé
#
8-10 stilke fine vinrabarber
2 dl rødvin
¼ usprøjtet appelsin, skal af
2 spsk sukker
2 dl solbærrom
5 blade husblas
1,5 dl piskefløde
2 spsk solbærgelé
Tilbehør: små makroner
*
Rens rabarberstilkene og skær dem i skiver.
Bland rødvinen med 3 spsk vand, ud strimlet appelsinskal og sukker, og bring det i kog.
Tilsæt rabarberne og damp dem møre under låg.
Tag dem op med hulske og fordel dem i 4 rummelige portionsglas.
Kom solbærrommen i gryden og varm det op, men lad det ikke koge.
Smelt den udblødte husblas i blandingen og hæld den forsigtigt over rabarberne i glassene - Stil dem koldt 1-2 timer.
Pisk fløden meget stiv med solbærgelé og top det op på desserten ved serveringen - her serveret i en "fillocup".
Server makroner til.