Logo

Østers på stegt polenta med anistragthatte og fennikelcrudité

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blød, smygende, lakridset, fyldig tapas/appetizer med vægt, charme og bid.
 
4 østers
50 g fint polentamel ("instant")
1 ½ dl hønsefond
15-20 g reven parmesan
½ spsk usaltet smør
10 g strimlede anistragthatte
1 spsk finthakket skalotteløg
1 lille fennikelknold, gerne med en masse grøn top
olivenolie og citronsaft
 
Kog hønsefonden op, tilsæt polentarnelet under omrøring og kog igennem, 4-5 minutter.
Steg svampene i smør med skalotteløg, krydr med salt og peber og vend dem i "polenta-grøden" med parmesan og smør.
Hæld "grøden" i et lille fad smurt med olie og glat ud, så der kan udstikkes 4 skiver polenta a ca. 5 cm i diameter x 1 cm tykke.
Vend polentabundene i hvedemel og steg dem gyldne i olivenolie.
Flæk fennikelknolden, fjern stokken og skær i papirstynde skiver,  gerne en lægs maskine.
Mariner skiverne med salt og peber samt olivenolie og citronsaft.
Åbn østerserne og skrab kød og saft over i en lille kasserolle og pocher forsigtigt.
Anret de pocherede østers de stegte polentabunde og placer lidt fennikelcrudité toppen.
Pynt med fennikelgrønt


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.155 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her