Tomat panisse med salat af tomat, østers og blegselleri under vodka-østersvandgelé - appetizer - "Østen er rød, østers'en er blød, kagen smelter i munden, med lækker, dæmpet hidsighed indpakket i gelè."
2 dl tomatvæde
50 g kikærtemel
2 cl olivenolie
4 soltørrede tomater i tern
2 blancherede, flåede tomater befriet for kerner, der gemmes
1 finthakket skallotteløg
1 stængel blegselleri betriet for de seje tråde og skåret i tern
Tabasco
Olivenolie
Vodka
8 grofthakkede, rensede østers (gem saften)
Husblas (1 blad pr dl væde)
Salt peber
Panisse: Bland tomatvæde, kikærtemel og olivenolie og si det over i en tykbundet gryde.
Kog op under omrøring og kog massen igennem, ca. 10 minutter ved svag varme.
Vend de hakkede, soltørrede tomater i og hæld massen i en smurt form.
Køl af.
Salat: Skær tomatkødet i tern og bland med østers, blegselleri, skalotteløg og olivenolie. Smag til med salt og peber samt Tabasco.
Si østersvandet gennem et viskestykke og fortynd evt. med lidt vand alt efter østersens beskaffenhed.
Varm saften op, smag til med vodka og tilsæt den fornødne mængde opblødt husblas. Hæld geléen ud på en plade, så der kan skæres en lille geléplade på ca. 2-3 mm's tykkelse pr person
Skær panissen i passende stykker og steg dem hårdt i hed olie, til de bliver gyldne.
Dryp af på fedtsugende papir og hold dem lune.
Servering: Fordel østers-tomat salaten på panisse stykkerne og belæg hvert stykke med en geléplade.
Pynt evt med lidt fine blegselleriblade