Med en pose frosne ærter kan du nemt lave en sund og lækker
dip. Nyd med brødstænger, ristet brød, rå grønsager eller chips.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge-/stegetid: 8 min.
#
300 g frosne eller friske ærter
1 lille fed hvidløg
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
salt og peber
50 g hasselnøddekerner
Tilbehør:
8-12 brødstænger (grissini)
4-6 skiver tørret skinke (parma-/serrano-/skagenskinke)
1 bundt radiser
*
Læg ærterne i en skål, og hæld kogende vand over dem. Lad
dem trække i 1-2 min, og hæld vandet fra.
Blend ærterne sammen med hvidløg, citronsaft og olie.
Smag til med salt og peber.
Rist hassel nødderne i 4-5 min. på en tør pande, og gnid
hinderne af i et rent viskestykke.
Hak dem groft, og vend dem i ærtecremen.
Fordel ærtecremen i 4 små glas.
Skær skinkeskiverne over på langs, og vikl et stykke omkring
hver brødstang.
Server ærtecreme og brødstænger med rensede radiser.