Sandeltræ bliver dyrket i Sydindien og det mest af
Sydøstasien. Det bruges blandt andet til madlavning, hvor det kan indgå som
ingrediens i en række indiske retter og krydderiblandinger. Sandeltræ bruges
også som krydderi i delikatesser som pastrami og chorizo, hvor det giver en
flot rød farve.
Brugsanvisning og forholdsregler:
Kan indgå som plantefarve: Orange/rødbrun. Bruges også til
rødfarvning af sild. Anvendes sparsomt.
Kan ofte købes i helsekostforretninger.
INFO: Sandeltræs-familien (Santalaceae) består af arter, som
er træagtige eller urteagtige snylteplanter. Bladene er modsatte og blomsterne
er små. Her nævnes kun de slægter, som er repræsenteret ved arter, der er
vildtvoksende i Danmark, eller som dyrkes eller har økonomisk betydning her.
Mistelten-slægten (Viscum)
Nålebæger (Thesium)
Sandeltræ (Santalum)