Er du til indisk mad så er denne krydderi blanding lige
noget for dig, den indeholder alle de krydderier som er nødvendige for at lave
en lækker Dahl (Sambar) så du får kildet dine smagsløg med koriander, salt,
spidskommen, sort peber, bukkehornsfrø, chili mix (paprika, chili),
gurkemejerod og kanel
Derud over kan det anvendes til klassiske indiske retter som
steg ris og grønsager, men prøv dig frem med andre retter.
Du skal anvende 2-3 spsk af krydderimixet til en portion til
4 personer.
# Ingredienser
til Sambar Masala
5 dl hel rød
peber
3 dl korianderfrø (dhania)
2 spsk sennepsfrø (sarson)
3 spsk kommenfrø (jeera)
4 tsk sort peber (sabut kali mirch)
2 spsk bukkehornsfrø (methi dana)
2 spsk hvide linser gram (dhuli urad dal) (afskallet og delt)
2 spsk kikærtemel (Bengal gram / channa dal)
2 spsk gule linser (arhar dal)
2 spsk ris
2 spsk selleri pulver (asafetida / heeng)
2 spsk gurkemeje pulver (haldi)
½ dl karry (kadi patta)
* Sådan laver du Sambar Masala
1. Rist alle ingredienser på en tør pande, undtagen gurkemeje-pulveret, indtil let
farvet.
2. Fjern det fra varmen og afkøl.
Mal/kværn det til et pulver og bland gurkemeje pulveret i.
3. Opbevar Sambar Masala i en lufttæt krukke.