Logo

Persillerod - en duft af persille!

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persillerod - en duft af persille!

 

Persilleplanten er stamfar til persilleroden – og slægtskabet fornægter sig ikke. Den hvide rodfrugt har en umiskendelig duft af persille, når den bliver tilberedt. Er i årevis blevet henvist til suppegryden, selv om den er lige så dejlig bagt, stegt eller rå i fintrevet form.

 

I køkkenet

Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i smagen, og persillerod buer udad i toppen, hvor pastinak buer indad. Persillerod bruges ofte som smagsgiver og fyld i supper, gerne sammen med andre rodfrugter og kartofler. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres.

 

I maven

Indeholder en stor mængde folat, specielt vigtigt for proteindannelsen, for de røde blodlegemer og et must for gravide, samt C- og E-vitamin.

 

I marken

Persillerødder er en robust rodfrugt. Sås i det tidlige forår og er klar til høst i september. I milde vintre kan planten dog overvintre på marken, hvis den dækkes lidt til – og den bevarer endda sin grønne top langt ud på sæsonen. Hele efteråret og vinteren kan vi derfor nyde denne dejlige rodfrugt.

 

Opbevaring

Persilleroden bør opbevares køligt. I køleskab eller i en kold kælder kan den holde sig i op til tre uger.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.753 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her