Som med så mange andre ting, så er det bare bedre
hjemmelavet. Sennep er meget nemt at lave og smager himmelsk.
#
100 g gule sennepsfrø
1 kop rå æblecidereddike
1 kop vand
*
Læg gule sennepsfrø i blød i vand i 2 timer, pas på de svulmer meget op.
Si vandet fra.
De blendes med 1 kop æblecidereddike og 1 kop vand, evt. lidt salt.
Så har du sennep, som er perfekt i olie eddike dressing.
Det bliver en ret stor portion, som holder ca. en måned.
Og så den grove....
#
1 tsk gurkemeje
45 g gule sennepsfrø og 40 g brune sennepsfrø (ialt 1 dl
stødt)
1 spsk colemans sennepspulver
1 tsk estragon
½ tsk anisfrø
½ tsk stødt allehånde
1 tsk salt
1½ dl æbleeddike
3 spsk sukker
1 spsk honning
*
Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter.
Saml ingredienserne i en kasserolle (på nær ca. ½ dl eddike)
og varm det op tli det koger.
Hæld det over i et atamonskyllet patentglas.
Hæld mere eddike i senneppen over de næste par dage til du
får den ønskede konsistens.
Du kan evt. spæde lidt med lidt vand.
Senneppen kan spises med det samme, men vinder ved at stå
minimum 4 dage og gerne et par uger.
Hvis du ønsker den mindre grov, så brug en stavblender til
at purer den en smule, 5-10 sekunder.
Vil du have den helt glat, så kom hele senneppen i
blenderen.