Toppingen på en pizza kan varieres i det uendelige, bare man
har en god bund. Her får du en nem grundopskrift på pizzadej
Pizza findes i utallige varianter, og du kan lave din pizza
lige, som du selv ønsker den. Men bunden er som regel den samme, uanset hvad
der er på toppen af din pizza. Her får du en god grundopskrift på pizzadej, som
du kan bruge, hver gang du laver pizza.
# Grundopskrift på pizzadej til 4 store pizzaer:
15 g gær
3 dl håndvarmt vand
2 tsk sukker
1 tsk flagesalt
2 spsk olivenolie
1 dl durumhvede
5½-6 dl pizzamel
*
Sådan gør du:
Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i vandet.
Tilsæt sukker, flagesalt og olivenolie.
Tilsæt al durumhveden og lidt pizzamel ad gangen, og ælt
pizzadejen på maskine i ca. 10 minutter, til den er elastisk.
Drys lidt mel over, og lad pizzadejen hæve tildækket i skålen til dobbelt
størrelse i ca. 45 minutter.
Varm ovnen op til 225 °C.
Del pizzadejen i 4 stykker, og rul dem tyndt ud på et
meldrysset bord.
Fordel det valgte fyld på dejen.
Bag pizzaerne midt i ovnen i ca. 5 minutter.
En god pizzadej kan du bruge til alle slags pizzaer. Du kan
med fordel lave en stor portion pizzadej, for du kan sagtens fryse din
pizzadej, inden du bager den. Du kan enten komme en klump pizzadej i frysepose,
eller rulle din pizzadej ud, inden du fryser den, så er det super nemt, når du
skal lave din pizza færdig.
Denne pizzadej opskrift giver den perfekte bund til din
pizza. Bunden bliver sprød, og kanterne får luftige huller. Når du først har
styr på din pizzadej-opskrift, så bliver det for alvor nemt at variere fyldet
og opfinde nye og spændende pizzaer. Du skal ikke holde dig tilbage med dine
skøre ideer til pizza, alt gælder, og du risikerer kun at opfinde en ny lækker
opskrift på pizza undervejs.