Logo

ahornsirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ahornsirup


ahornsirup: (engelsk maple syrup, fransk sirop d'érable, tysk Ahornsirup) er den inddampede sukkerholdige saft fra træerne sukkerløn (Acer saccharum) og sort ahorn (Acer nigra). Produktionen finder sted i det nordøstlige Nordamerika og er koncentreret omkring Quebec i Canada. Saften tappes fra borede huller i træerne fra feb. til apr. 40 liter saft koges ind til ca. en liter sirup, som sælges i flere varianter og kvaliteter alt efter sukkerkoncentration, farve og smag. Billigere, uægte ahornsirup sælges under betegnelser som maple flavoured sirup. Ahornsirup spillede tidl. en vigtig rolle som sødemiddel, og et ahornblad er det canadiske nationalsymbol. Ahornsirup spises i dag på pandekager, vafler m.m.

 

ahornsirup


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her