500 g tomater
3 fed hvidløg
1 tsk + 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
tørret, knust chilipeber
1 dl hakket persille
salt og friskkværnet peber
150 g tørret spaghetti eller anden pasta
Skær tomaterne i halve på den forkerte led, nemlig midt mellem stilk og blomst. Skrab kerner og indmad ud, og hæld det gennem et klæde i en si over en skål. Pres så meget væde som muligt af kernerne og smid dem ud. Hak tomatkødet og bland det med saften.
Svits de hakkede hvidløgsfed gyldne i en smule olivenolie. De må endelig ikke brune, for så bliver retten bitter. Tilsæt knust chilipeber efter smag samt tomatblandingen og lad det koge for middel varme, indtil tomaterne er blevet bløde og saften næsten er kogt væk, ca. 5 min.
Blend grydens indhold med olivenolie, persille og salt og smag til med peber. Kog pastaen al dente, si og bland med tomatsaucen, hvorefter den straks serveres.