En frisksmurt kartoffelmad er både dansk og dejlig. Her får
du sommerens bedste kartoffelmadder med rugbrød, franskbrød og pitabrød.
Arbejdstid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
½ rødløg
8-10 sorte oliven
en lille håndfuld friske krydderurter (fx persille, purløg,
basilikum, dild og oregano)
4 spsk mayonnaise
1-2 tsk citronsaft
salt og peber
4 skiver lyst brød
4-6 kogte, nye kartofler
4 salatblade
*
PIL rødløget og hak det fint.
Udsten de sorte oliven og hak dem.
Skyl og hak krydderurterne.
RØR mayonnaise sammen med rødløg, oliven og krydderurter og
smag til med citronsaft, salt og peber.
Smør lidt af mayonnaisen på brødet.
SKYL og tør salatbladene og læg dem på 2 skiver brød sammen
med kartofler i skiver.
Top op med olivenmayonnaise og evt. lidt friske krydderurter
og læg de sidste skiver brød på som låg.
TIP: Du kan også røre lidt hakkede soltørrede tomater i
olivenmayonnaisen.
Prøv også at servere olivenmayonnaisen som dip til ovnstegte
nye kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin