6 store æg evt. pasteuriserede
4 spsk piskefløde
4 spsk vand
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
100 g Karoline's PastaOst
Salat:
200 g rensede haricots verts
½ liter vand
½ tsk groft salt
100 g rensede friske små spinatblade
1 liter flntstrimlet icebergsalat (ca. 175 g)
1 agurk i halve, skrå skiver (ca. 200 g)
2 finthakkede salatløg (ca. 100 g)
1 lille bakke karse
Dressing:
2 spsk hvidvinseddike
¼ tsk flnt salt
friskkværnet peber
1 dl vindruekerneolie
4 spsk vand
Pisk æg, fløde, vand, salt og peber let sammen.
Del smør og ost i hver 5 portioner.
Smelt en portion smør i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Kom ca. 1 dl af æggeblandingen i panden og steg omeletten ved jævn varme, uden omrøring, i ca. 1 min.
Fordel en portion ost på omeletten og steg den yderligere ca. 1 min.
Lad omeletten glide, med ostesiden opad, over på et spækbræt.
Lad omeletten køle lidt af og rul den til en lille "roulade".
Tilbered endnu 4 omeletter.
Salat: Kom bønnene i kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Tør bønnerne og anret dem lagvis med spinat, salat, agurk og løg i et stort, fladt fad.
Skær de lune eller kolde omeletter i ca. 2 cm tykke, skrå bidder og stik dem ned mellem grønsagerne.
Læg små buketter karse på salaten.
Dressing: Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
Server dressingen i en lille kande ved siden af salaten.
Genvej: Omeletterne kan steges, rulles og stå tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.
Retten er fryseegnet.