Hvis du holder af røget fisk, må du helt enkelt prøve denne
ret. Nyd den som den er til frokost med et glas øl eller som en forret med vin •
Kært barn har mange navne. Denne fisk kendes også under navnet forel eller
regnbueørred.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Tallerken med røget ørred:
4 små røgede ørreder
1 lille agurk
1 tomat
½ bundt dild
1 spsk rapsolie
2 tsk friskpresset citronsaft
salt og hvid peber
2 spsk cremefraiche 18%
1-2 dråber tabasco
1 dl piskefløde
¼ syrligt æble
2 tsk reven peberrod
1 spsk tyttebærsyltetøj
1 tsk appelsinmarmelade
TIL GARNERlNG: dildkviste og æbleskiver
*
Fremgangsmåde:
1 Udben og fileter ørrederne. Skær to af fileterne lidt på
skrå.
Læg dem til side.
2 Skær en af fileterne i små tern.
Skyl agurk og tomat og skær i små tern.
Skyl dilden og dup den tør med køkkenrulle.
Hak dildkvistene fint.
Rør olie og citronsaft sammen. Bland det hele.
Smag til med salt og peber.
Fordel på fire tallerkener.
3 Mos den sidste filet groft og bland den med cremefraiche.
Smag til med salt og tabasco.
Læg en skefuld af dette på hver tallerken.
4 Pisk fløden.
Skræl æblet og riv det fint.
Bland halvdelen af fløden med den revne peberrod og æblet.
Resten af fløden blandes med tyttebærsyltetøj og
appelsinmarmelade.
Smag til med peber.
Læg også de to slags fløde på tallerkenerne.
Læg til sidst de store ørredstykker på.
Garner med dild og tyndt skivet æble.
Tips & råd
Det er let at filetere røget fisk.
Kødet slipper let fra skindet, hvis du anvender en kniv.
Der findes også færdigfileteret fisk i handelen.
Du kan erstatte ørreden med røget laks eller hvorfor ikke
blande?
Anvend da 2 ørredfileter og 8 skiver røget laks.
PR. PORTION: Energi: Kcal 621 = kj 2608
Kulhydrat 6 g Protein 57 g Fedt 41 g (59%) Fibre <1 g