Dej:
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk vindruekerneolie
350 g hvedemel
200 g rugmel
1 stk æg til pensling
Fyld:
½ kg spinat
½ kg champignoner i kvarte
1 tsk revet muskatnød
1 dl syrnet fløde 9%
1 spsk hvedemel
1 bdt fintsnittet purløg
*
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt og olie. Rør melet i og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen med et opvredet viskestykke og lad den hæve ved
stuetemperatur i 1 time.
Del pirogdejen i to.
Rul hver halvdel ud i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
Stik i alt 12 cirkler ud på ca. 12 cm i diameter.
Tænd ovnen på 200°C.
Skyl spinaten grundigt og ryst den fri for vand.
Damp den under låg ca. 2 min i det vand der hænger ved.
Pres spinaten let for væde.
Damp champignonerne ind ved jævn varme på en tør pande til al væden er fordampet. Drys muskatnød over.
Bland syrnet fløde og hvedemel.
Hæld det ved champignonerne sammen med spinaten og lad det koge igennem 3 min.
Bland purløgen i og smag til med salt og peber.
Læg en skefuld af champignon-spinatfyldet midt på hver dejcirkel og fold dejen sammen over fyldet.
Fugt evt. sammenføjningen med lidt vand.
Stil piroggerne på bagepapir.
Dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve 15 min.
Pensl piroggerne med sammenpisket æg og bag dem i 25 min.