4 Personer
4 skiver brød
4 halve skiver Serranoskinke
1 løg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 små tomater
1 æg
Salt og chilipulver (helst fra Espelette i Baskerlandet)
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Rist brødskiverne på begge sider og smør dem med lidt hvidløg.
Piperade:
I en høj pande svitses peberfrugterne, der er skåret i tynde skiver, i 3-4 min. Tilsæt løg i skiver, svits videre i et par minutter og kom tomater i tern, med deres saft, ved og kog det hele ved svag varme i små 5 min. Smag til med salt og baskisk chili. Ægget slås ud i en skål, piskes let og tilsættes den let kogende piperade.
Afkøl det hele lidt. Mens piperaden stadig er lun, rulles den i skinkeskiverne. Så kommes rullerne på det ristede brød og serveres straks
--