Pandekager
Dej:
100 g hvedemel
3 æg
1 dl mælk
½ tsk salt
olivenolie til stegning
Fyld:
600 g frisk spinat
200 g mascarpone (italiensk flødeost)
2 æg
½ tsk reven muskatnød
salt og peber
Tomatsauce:
50 g smør
50 g hvedemel
½ liter mælk
3 solmodne tomater
salt og peber
3 spsk parmesanost
Bønnesalat:
300 g grønne bønner
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk tabasco
1 bundt persille
½ dl vand
salt og peber
75 g fetaost
Pandekager:
Sigt melet, tilsæt æg og mælk og pisk dejen godt. Dejen skal være flydende og ikke for tyk. Lad dejen hvile i 15 min., før pandekagerne steges i lidt olie. Fyld og sauce tilberedes imens. Fyld: Skyl spinaten godt, fjern hårde stilke, kog den mør i lidt vand og lad den afdryppe. Hak den fint og bland den med mascarpone, æg og krydderi.
Sauce:
Smelt smørret på en pande, tilsæt hvedemel og rør godt. Tilsæt mælken gradvist under omrøring og lad saucen koge i ca. 5 min. Hak tomaterne og kom dem i saucen. Smag til med salt og peber. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et smurt ovnfast fad og hæld saucen over. Drys med parmesanost. Gratiner pandekagerne ved 180ºC i 15-20 min.
Bønnesalat:
Bønnerne nippes og koges i letsaltet vand i 4-5 min., til de er møre, men stadig har bid. Lad dem afdryppe i en sigte. Hak løget og hvidløg og svits dem i olien i 2 min. Tilsæt bønner, tabasco, hakket persille og vand. Lad salaten simre i 3 min. og smag til med salt og peber. Skær fetaosten i tern og vend den i salaten før den serveres.