500 g hakket svinekød
200 g hakket kalve- eller kyllingelever
2 æg
1-1 ½ dl fløde
1 fed knust hvidløg
oregano
3-4 spsk hakket persille
15-20 grønne oliven
5-6 skiver bacon
5-6 laurbærblade
Bland 500 g hakket svinekød med 200 g hakket kalve- eller kyllingelever.
Rør 2 æg i, et ad gangen.
Rør 1-1 ½ dl fløde i.
Krydr med salt, peber 1 fed knust hvidløg og oregano.
Tilsæt 3-4 spsk hakket persille og 15-20 grønne oliven delt i halve.
Lad evt. blandingen hvile 1 time.
Kom pateblandingen i en aflang form ca 1 ½ litter.
Dæk med 5-6 skiver bacon.
Stik 5-6 laurbærblade ned mellem baconskiverne.
Bag pateen ved 200ºC i 1-1 ¼ time nederst i ovnen.
Giv cornichoner (små salatagurker) eller syltede agurker eller asier til.
En blandet salat er også godt tilbehør.