300 g fillodej (4 ark)
100 g fåreost
50 g friskrevet emmentaler
1 bdt persille
1 bdt dild
1 æg
1 spsk olivenolie
1 nip cayennepeber
70 g blødt smør
4-5 spsk mælk
Bred de 4 ark fillodej ud og stænk dem med lidt vand. Dæk dem med et fugtigt
viskestykke og lad dem hvile. Snit osten og urterne fint og rør dem sammen med
ægget, olivenolien og krydderierne.
Tag et ark ad gangen og lad de andre forblive tildækkede. Skær dejen ud i ca. 7 x 20 cm.
lange strimler. Rør det bløde smør med mælken og stryg denne blanding på dejstrimlerne.
Varm ovnen op til 200 º.
Læg ca. 1 tsk fyld på den ene ende af hver dejstrimmel og fold dejen hen over det på skrå,
så der dannes en trekant af dej omkring det. Bøj også denne trekant over på skrå og bliv
ved på denne måde, til du har foldet hele strimlen til en trekantet pakke.
Udskær, fyld og fold de øvrige ark fillodej på samme måde.
Læg ostetrekanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, stryg dem med blandingen
af mælk og smør og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min.