2-3 æg
½ dl vand
salt og peber
Lidt smør eller margarine
Æggene slås ud i en skål og piskes med vand, salt og peber.
Smelt smørret på en god pande med en ordentlig slip-belægning og lad det blive svagt lysebrunt.
Hæld æggemassen på og skru ned for varmen.
Rør lidt rundt med let hånd.
Løft lidt op i den stivnede æggemasse, så den rå masse kommer ned på panden.
Når al æggemassen er stivnet, kan du eventuelt skrue lidt op for varmen, hvis omeletten er meget lys i bunden.
Når den er tilpas, skal den over på et fad eller en tallerken.
Nu skal der fyld på, og omeletten skal foldes sammen.
Fyld:
Tomatskiver og lidt hakkede krydderurter.
Lidt ristede champignon og løg
Agurketern, purløg og ristet bacon
Svitsede courgette(squash) tern krydret med persille og citronsaft
½ dåse flåede tomater kogt noget ind, lidt finthakket løg
Du kan også blande dit fyld i æggemassen, før den hældes på panden.
Det er en god metode, hvis fyldet er revet ost, dampet spinat eller hakkede krydderurter.