1 stort blomkål
salt og peber
100 g mayonnaise
1 dl cremefraiche
½ spsk Dijon sennep
1 spsk koncentreret tomatpuré
150-250 g pillede rejer - friskkogte, dybfrosne eller fra glas
klippet dild
salatblade
tomater
hårdkogte æg
Tilbehør: groft brød
*
Rens blomkålen og skær lidt af stokken.
Stil den i vand nogle timer, gerne til næste dag.
Kog kålen akkurat mør i letsaltet vand - beregn ca. 20 minutter.
Tag blomkålen forsigtigt op og lad den dryppe godt af.
Anbring den på et rundt fad.
Rør mayonnaisen sammen med cremefraiche og tilsæt sennep og tomatpuré.
Smag til med peber og hæld det over den kolde blomkål.
Drys med rejer og klippet dild.
Læg salatblade, tomatbåde og halve hårdkogte æg omkring kålen.
Server groft brød til.